Obrázek: Dobře patrné je nové osvětlení, které je k dostání pro všechny modely. (©GRIMME)

Aktualizace pro tvarovače záhonu série BF

Firma GRIMME představuje upravený tvarovač záhonů řady BF a BFL pro 1, 2 nebo 3-záhonový systém.

Veröffentlicht am 23. August 2024 - von Christina Klöcker

Firma GRIMME představuje upravený tvarovač záhonů řady BF a BFL pro 1, 2 nebo 3-záhonový systém. Abychom byli připraveni na větší požadavky obrábění půdy, byl hlavní rám rozsáhle upraven. Navíc bylo zaintegrováno nově vyvinuté, hydraulické jištění proti kamenům do všech modelů. S novým BF 400 zahrnují řady BF a BFL tři modely, které budou k dostání od začátku 2025.

 

Silnější provedení hlavního rámu

Právě na kamenitých a těžkých půdách jsou tvarovače záhonů vystaveny extrémně vysoké zátěži. Z tohoto důvodu byly zvětšeny tloušťky stěn hlavního rámu a zesíleny spojovací body mezi radlicemi a hlavním rámem. Tím je dáno nové trojúhelníkové zavěšení, které je nyní kompatibilní i s běžnými spodními vodítky kategorií Kat. 3 a Kat. 4. To umožňuje používání větších traktorů.

BFL 400 (01)_©GRIMME.webp

Obrázek: Dobře patrné je nové osvětlení, které je k dostání pro všechny modely. (©GRIMME)

 

Nové hydraulické jištění proti kamenům PRO 

Kromě hydraulického jištění proti kamenům lze nyní dodat také hydraulické jištění proti kamenům PRO. Místo střižného čepu je zde zabudován hydraulický válec. Tak se může radlice při kontaktu s cizím předmětem vyhnout ještě do větší výšky. Další výhodou je, že po aktivací jištění proti kamenům, již není nutný zásah řidiče a radlice se automaticky vrátí do pracovní polohy.

Hydraulische Steinsicherung PRO_©GRIMME.webp

Obrázek: Výměna střižného čepu odpadá díky druhému hydraulickému válci. (©GRIMME)

 

Balíček ,,Heavy Duty‘‘ a nové podlahové vodicí plechy

Pro radlice konstrukční řady BFL nabízíme balíček ,,Heavy Duty‘‘, který je k dostání v kombinaci s novým jištěním proti kamenům PRO. V tomto balíčku jsou obsaženy výztuhy bočních plechů a hlavního těla. To umožňuje větší stabilitu také při kamenitých podmínkách, takže strana záhonu je bočně přitlačena a mírně zpevněna.

Pro radlice konstrukční řady BF, která byla vyvinuta především pro střední a těžké podmínky, byly vyvinuty nové podlahové vodicí plechy. Tyto podlahové vodicí plechy jsou umístěny na nejvyšší díle radlice. Tím se zabraňuje odpadávání zeminy a zároveň se tvaruje stabilní záhon.


Du möchtest keine Neuigkeiten mehr verpassen? Bleibe immer mit uns in Verbindung.

Melde Dich für unseren Newsletter an und bekomme die Neuigkeiten von GRIMME aus erster Hand.

Deine Email Adresse