Resim: PRIOS 440 yatak varyantı olarak hem ayrılmış hem de önceden frezelenmiş yataklarda kullanılabilir. (©GRIMME)

PRIOS 440 şimdi yataklarda patates yetiştirmek için şasili

2025 sezonu için GRIMME, (ayrılmış) yataklarda patates yetiştirmek için yeni PRIOS 440 modelini tanıtıyor. .

Veröffentlicht am 23. August 2024 - von Christina Klöcker

2025 sezonu için GRIMME, (ayrılmış) yataklarda patates yetiştirmek için yeni PRIOS 440 modelini tanıtıyor. PRIOS 440'ın piyasaya sürülmesinden iki yıl sonra, 4 sıralı çekilir ekim makinesinin portföyü artık bu ekim yöntemini de içerecek şekilde genişletildi.

PRIOS 440 Beet (01)_©GRIMME.webp

Resim: PRIOS 440 yatak varyantı olarak hem ayrılmış hem de önceden frezelenmiş yataklarda kullanılabilir. (©GRIMME)

 

PRIOS 440'tan aşina olduğumuz modüler tasarım, yataklı versiyonda da mevcuttur. Yeni aks sayesinde artık +/-30°'lik geniş bir direksiyon açısı mümkün ve bu da burun üzerinde azami manevra kabiliyeti sağlıyor. Şasi için gerekli olan haznelerdeki girintilere rağmen, yine de 4 tonluk bir kapasiteye sahiptir. PRIOS 440'tan bilinen "hibrit sırtlar" için sırt şekillendirme cihazı (ızgara silindirleri ile set biçimlendirmenin avantajlarını set biçimlendirme plakalarının avantajlarıyla birleştiren) yatak versiyonunda da mevcuttur.

 

Ayrı derinlik kontrolü

PRIOS 440 yatak ile her iki yatak birbirinden bağımsız olarak taranır ve derinlemesine yönlendirilir. Bu, makinenin düz olmayan yüzeylerde bile yumrular için tam bir yerleştirme derinliği elde etmesini sağlar.

Derinlik kontrolünü taramak için yatak başına bir toprak kızağı kullanılır. Yumruların üst üste binmesi de ultrasonik bir sensör kullanılarak ekim elemanlarının arkasında ölçülür. 

Leitblech Düngerschaar_©GRIMME.webp

Resim: Yatak ayırıcı, düz olmayan yataklarda bile tam bir sırt oluşumu sağlar. (©GRIMME)

 

Eksiksiz Section Control (bölüm kontrolü) özelliği

Paradan ve işletme kaynaklarından tasarruf etmek için gübre serpici, tank sistemi ve aynı zamanda ekim elemanları Section Control (bölüm kontrolü) üzerinden birbirinden bağımsız ve her sıra için ayrı ayrı açılabilir/kapatılabilir („Multiboom-Fonksiyonu“ ile tek sıra etkinleştirme). Böylece, özellikle teker izleri oluştururken veya V-şeklindeki tarlalara ekimde, çevreye yapılan besin girdisi önemli ölçüde azaltılabilir. Dozajlama helezonu ve karıştırma milinin sıraya özel olarak kapatılması sayesinde gübre haznesindeki gübrenin toz haline gelmesi önlenir.

 

Opsiyonel donanımlar

Toprağı yatakta mümkün olan en iyi şekilde tutmak için, gübre kanallarına isteğe bağlı kılavuz plakalar eklenebilir. Gübre serpici için bir boş göstergesi de mevcuttur. Erken uyarı, tarlanın bazı kısımlarının istemeden gübrelenmeden bırakılmasını önler, bu da besin maddelerinin eşit olmayan bir şekilde dağılmasına neden olabilir.


Du möchtest keine Neuigkeiten mehr verpassen? Bleibe immer mit uns in Verbindung.

Melde Dich für unseren Newsletter an und bekomme die Neuigkeiten von GRIMME aus erster Hand.

Deine Email Adresse