Skupina GRIMME řízená rodinou z obce Damme dokázala v roce 2023 zvýšit obrat o 14,8 % na 721 mil. eur.

Skupina GRIMME zaznamenává stabilní růst

Skupina GRIMME řízená rodinou z obce Damme dokázala v roce 2023 zvýšit obrat o 14,8 % na 721 mil. eur.

Veröffentlicht am 16. August 2024 - von Christina Klöcker

Skupina GRIMME řízená rodinou z obce Damme dokázala v roce 2023 zvýšit obrat o 14,8 % na 721 mil. eur. Podniky se sídlem v Německu GRIMME Landmaschinenfabrik, INTERNORM a RICON stejně jako SPUDNIK (USA) a ASA-LIFT (Dánsko) a 21 mezinárodních prodejních a servisních společností zvýšily svůj obrat výrazně. Skupina GRIMME je aktivní ve 120 zemích světa a se svým exportním podílem 82 % je nadprůměrně orientovaná na zahraničí. Situace kolem výnosů se přes složité tržní prostředí a díky rozsáhlým optimalizacím v rámci strategie One.GRIMME zlepšila. Za posledních pět let bylo na celém světě vytvořeno 500 nových pracovních míst, tak že je aktuálně na 31 pracovištích zaměstnáno 3.300 kolegů a kolegyň.

Rodinný podnik z německého města Damme spustil v tomto roce největší investiční program ve své 160leté podnikové historii. V Damme bude postavena vysoce moderní správní budova se 180 pracovními místy a její výstavba již byla zahájena. Starší tovární haly se rozsáhle rekonstruují, aby bylo možné vytvořit atraktivní pracoviště. V přilehlém Dolnosaském parku vznikl v roce 2011 závod na výrobu samojízdných strojů a závod na sítové a přepravení pásy (RICON). Zde vznikne v roce 2024/25 na ploše 15.000 m² rozsáhlý montážní závod na taženou sklízecí techniku, 2.600 m² velká expediční hala a 3.200 m² velké centrum ojetých strojů. U všech budov bude vybudována správní část se sociálními zařízeními. V USA navíc vznikne nové prodejní a servisní středisko v Heyburn/Idaho.

Přes obecně složitou situaci v oblasti zemědělské techniky jsou obraty za rok 2024 díky dobrým výrobním cenám a vysoké poptávce po inovativních strojích stabilní.

Zeleninový sektor si však žádá dalších řešení v oblasti mechanizace, což poskytuje společnosti GRIMME velký potenciál růstu. Další šance nabízí rychle rostoucí země v Africe a Asii. Vyšší úroky, vysoký počet neprodaných strojů u výrobců a prodejců, kolísání měn, nedostatek odborníků a mezinárodní krize jsou odvrácenou stranou medaile a vyžadují velmi opatrné plánování.

Skupina GRIMME se dále nachází na cestě růstu a je v páté generaci vedena Christophem a Philippem. Franz a Christine Grimme jsou denně v podniku a podporují díky svým rozsáhlými zkušenostem při generační změny. „Jsme velice pyšní na to, že nám naši rodiče již osm, resp. pět let, věnují tolik důvěry při vedení podnikové skupiny GRIMME. Navíc máme nejlepší možný tým, který nás ve všem podporuje, na to jsme velice pyšní a společně se čelíme stále větším výzvám," říká Christoph a Philipp Grimme.

zleva doprava: Philipp, Christine, Franz a Christoph Grimme vedou ve čtvrté a páté generaci skupinu GRIMME. (©GRIMME)


Du möchtest keine Neuigkeiten mehr verpassen? Bleibe immer mit uns in Verbindung.

Melde Dich für unseren Newsletter an und bekomme die Neuigkeiten von GRIMME aus erster Hand.

Deine Email Adresse