Damme'de aile tarafından işletilen GRIMME Grubu, 2023 yılında cirosunu %14,8 artırarak 721 milyon Euro'ya yükseltti.

GRIMME Grubu istikrarlı büyüme yolunda ilerliyor

Damme'de aile tarafından işletilen GRIMME Grubu, 2023 yılında cirosunu %14,8 artırarak 721 milyon Euro'ya yükseltti.

Veröffentlicht am 16. August 2024 - von Christina Klöcker

Damme'de aile tarafından işletilen GRIMME Grubu, 2023 yılında cirosunu %14,8 artırarak 721 milyon Euro'ya yükseltti. Almanya merkezli GRIMME Landmaschinenfabrik, INTERNORM ve RICON şirketlerinin yanı sıra SPUDNIK (ABD) ve ASA-LIFT (Danimarka) ile 21 satış ve servis şirketi cirolarını bazı durumlarda önemli ölçüde artırmayı başardı. GRIMME Grubu dünya çapında 120'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir ve %82'lik ihracat payı ile ortalamanın üzerinde bir uluslararası yönelime sahiptir. Daha zor bir piyasa ortamına rağmen ve One.GRIMME stratejisinin bir parçası olarak yapılan kapsamlı optimizasyonlar sayesinde kazanç durumu iyileşmiştir. Son beş yılda dünya çapında 500 yeni istihdam yaratıldı; yani şu anda 31 lokasyonda 3.300'den fazla kişi istihdam ediliyor.

Damme merkezli aile şirketi bu yıl, şirketin 160 yıllık tarihindeki en büyük yatırım programını başlattı. Damme'de 180 işyerine sahip son teknoloji ürünü bir yönetim binası inşa ediliyor ve halihazırda yapım aşamasında. Eski fabrika binaları, çekici işyerleri yaratılabilmesi için kapsamlı bir şekilde yenilenmektedir. Kendinden tahrikli araçlar için tesis ve eleme ve taşıma bantları için tesis (RICON) 2011 yılında komşu Niedersachsenpark'ta inşa edildi. Burada 2024/25 yıllarında çekilir hasat teknolojisi için 15.000 m²'lik bir montaj tesisi, 2.600 m²'lik bir sevkiyat salonu ve 3.200 m²'lik bir kullanılmış makine merkezi inşa edilecek. Tüm binalara sosyal odaların bulunduğu bir idari kanat eklenecektir. ABD'de Heyburn/Idaho'da yeni bir satış ve servis merkezi de kuruluyor.

Tarım teknolojisi sektöründeki genel zor duruma rağmen, iyi üretici fiyatları ve yenilikçi makinelere yönelik yüksek talep sayesinde 2024 yılı satışları istikrarlı seyrediyor.

Sebze sektörü, GRIMME için büyük bir büyüme potansiyeli sunan mekanizasyon alanında daha fazla çözüm talep etmektedir. Gelişmekte olan Afrika ve Asya kıtalarında daha fazla fırsat gözlemlenebilir. Artan faiz oranları, imalatçı ve bayilerdeki yüksek makine stokları, döviz dalgalanmaları, kalifiye işgücü sıkıntısı ve uluslararası krizler madalyonun diğer yüzüdür ve ihtiyatlı hareket edilmesini gerektirir.

GRIMME Grubu büyümeye devam etmektedir ve beşinci nesilde Christoph ve Philipp Grimme tarafından yönetilmektedir. Franz ve Christine Grimme günlük olarak şirkette bulunmakta ve zengin deneyimleriyle kuşak geçişini desteklemektedir. "Ebeveynlerimizin GRIMME Grubu'nu sırasıyla sekiz ve beş yıl boyunca yönetme konusunda bize güvenmiş olmalarından dolayı çok gururluyuz. Ayrıca bizi her konuda destekleyen rakipsiz bir ekibimiz var, bununla gurur duyuyoruz ve sürekli artan zorlukların üstesinden birlikte geliyoruz" diyor Christoph ve Philipp Grimme.

v.l.n.r.: Philipp, Christine, Franz ve Christoph Grimme, GRIMME Grubu'nu yöneten dördüncü ve beşinci nesildir. (©GRIMME)


Du möchtest keine Neuigkeiten mehr verpassen? Bleibe immer mit uns in Verbindung.

Melde Dich für unseren Newsletter an und bekomme die Neuigkeiten von GRIMME aus erster Hand.

Deine Email Adresse