Resim: Yeni REXOR 6300 hem tekerlekli hem de baltalı söküm sistemli bir makine olarak yapılandırılabilir. (©GRIMME)

Yeni REXOR 6300 daha fazla sürüş konforu ve daha iyi çepeçevre görüş sağlar

En yeni nesil 45 m³ hazne hacmine sahip 6 sıralı REXOR 6300 pancar hasat makinesi, en yeni nesil kabinlerle donatılmıştır.

Veröffentlicht am 23. August 2024 - von Christina Klöcker

En yeni nesil 45 m³ hazne hacmine sahip 6 sıralı REXOR 6300 pancar hasat makinesi, en yeni nesil kabinlerle donatılmıştır. Buna ek olarak, yeni IBX 200 ISOBUS yardımcı kontrol ünitesi kabindeki sol kol dayanağına monte edilmiştir. Motor ünitesi bakım kolaylığı ve erişilebilirlik için yeniden tasarlanmıştır.

REXOR 6300_©GRIMME.webp

Resim: Yeni REXOR 6300 hem tekerlekli hem de baltalı söküm sistemli bir makine olarak yapılandırılabilir. (©GRIMME)

Yeni, geniş kabin sayesinde daha iyi görüş ve daha fazla sürücü konforu

REXOR 6300, yeni X 11 kabin ile donatılmıştır ve son teknoloji ürünü bir çalışma alanı sunar. Kabin azami sürüş konforu için tasarlanmıştır. 30° döndürülebilen klimalı sürücü koltuğu, toplama aracının veya silonun ergonomik bir şekilde görülmesini sağlar. Ayrıca, sürücünün rahat bir oturma pozisyonu için direksiyon kolonunun solunda ve sağında ayak dayama yerleri vardır.

Yeni kabin ayrıca bir cep telefonu tutucusu, yolcu koltuğunun altında bir içecek soğutucu bölmesi ve USB bağlantı noktaları dahil olmak üzere cömert saklama seçeneklerine sahiptir. Ayrıca kabin, optimize edilmiş ses yalıtımı sayesinde piyasadaki en sessiz kabindir ve güneşlikler ve yeni 2 iklim bölgesi konsepti "sıcak ayaklar, serin kafa" sayesinde her zaman konforludur. Yeni filtre konsepti, sürücüyü egzoz dumanı veya toz gibi dış etkilerden güvenilir bir şekilde korur. Değiştirilmiş ayna geometrisine sahip elektrikli ayarlanabilir ve ısıtmalı dış aynalar, tüm makinenin daha da iyi bir şekilde görülmesini sağlar. Bu, makinenin rahat ve güvenli bir şekilde manevra yapmasını sağlar.

Neue und großdimensionierte Kabine_©GRIMME.webp

Resim: Claas Industrietechnik'in yeni kabini, yolcu koltuğu da dahil olmak üzere konforlu bir çalışma alanı sunuyor. (©GRIMME)

Manevra aydınlatması ve SideView kamera paketi, alacakaranlıkta ve karanlıkta bile mümkün olan en iyi çepeçevre görüş için mevcuttur. Manevra aydınlatması, hıza bağlı olarak açılıp kapanan ek bir LED ışıktır. Yol kullanıcılarının güvenliği, özellikle yolda sürüş sırasında veya kafa karıştırıcı manevralar (döner kavşaklar, girişler/çıkışlar) sırasında önemli ölçüde artar.

 

Temizleme sırasında, bu ek aydınlatma makinenin çalışma alanını daha da aydınlatır ve daha iyi görünürlük sağlar.

SideView paketi ayrıca makinenin sol ve sağ arka tarafında iki ek kamera içerir ve SmartView video sistemine tamamen entegre edilmiştir. SideView ve geri görüş kamerasından gelen görüntüler tek bir monitörde aynı anda görüntülenerek manevra sırasında netliği artırır ve çarpışma riskini azaltır.

Kameraposition vom SideView Paket_©GRIMME.webp

Resim: SideView kameralar sağa ve sola monte edilmiştir ve manevra sırasında daha fazla güvenlik sağlar. (©GRIMME)

Daha fazla yardım için daha fazla işletim ve yardım sistemi

Opsiyonel olarak temin edilebilen yeni ISOBUS IBX 200 yardımcı kontrol ünitesi, sol kol dayanağında ek bir kontrol ünitesi olarak mevcuttur. Bu kontrol ünitesi iki joystick ve çeşitli dokunsal ve serbestçe atanabilir kullanım elemanları ile donatılmıştır. Doluluk ve durum göstergesi 7,8 inç ekranda gösterilir. Sol taraftaki kumanda elemanı esas olarak hasat sırasında veya yem hasat makinesinde aşırı yükleme işlemi için kullanılır. Sol kol dayanağı kolay giriş ve çıkış için yukarı katlanabilir.

ISOBUS Bediengerät IBX 200 an der linken Armlehne_©GRIMME.webp

Resim: IBX 200, "RAM montajı" olarak adlandırılan bir düzenekle sabitlenmiştir ve sadece bir vida gevşetilerek her sürücüye uyacak şekilde hızla ayarlanabilir. (©GRIMME)

Agritechnica 2023'te tanıtılan Speedtronic-Cruise destek sistemi, pancar hasat makinesinin hareket tahrikini aktif olarak kontrol eden ilk sistemdir. Seçilen sürüş moduna bağlı olarak makine, ilgili yapı parçalarının kullanımına bağlı olarak hasat hızını otomatik ayarlar. Taşıma ve temizleme ünitesi için standart Speedtronic ile kombinasyon halinde olmak, sıra içerisinde neredeyse otonom bir pancar hasadı yapmak anlamına gelir.

Revize edilmiş tasarım ve yeniden düzenlenmiş motor ünitesi

Motor ünitesi yeni nesil REXOR 6300 için yeniden tasarlanmıştır. Tahrik bileşenlerinin yeni düzenlemesi, erişilebilirliği ve dolayısıyla servis ve bakım kolaylığını artırmıştır. Soğutma konsepti, motor soğutmasını önemli ölçüde iyileştirmek için revize edilmiştir. İlgili tüm motor bileşenlerine geniş bakım kapakları aracılığıyla kolayca erişilebilir. Motor ünitesinin yeniden tasarlanması nedeniyle, hazne çıkışı artık halkalı elevatörün yan tarafına yerleştirilmiştir. Buradan sürücü, hazne ve motor ünitesi üzerinde bakım çalışmaları yapmak için güvenli bir şekilde hazneye girebilir. Mümkün olan en iyi ürün koruması için haznenin kenarlarındaki PE hazne kaplaması hala mevcuttur ve boşaltma sırasında uç kırılmasını ve hasarı azaltır.

Toprağın yapışmasını ve birikmesini önlemek için haznenin arka panelinde bir kirlenme önleyici paket de seçilebilir. 

 Die neue Anordnung der Motoreneinheit_©GRIMME.webp

Resim: Yeniden düzenlenen motor ünitesi, iyi bir erişilebilirliğin yanı sıra bir alet kutusu ve ek bir saklama bölmesi için alan sunar. (©GRIMME)


Du möchtest keine Neuigkeiten mehr verpassen? Bleibe immer mit uns in Verbindung.

Melde Dich für unseren Newsletter an und bekomme die Neuigkeiten von GRIMME aus erster Hand.

Deine Email Adresse